OVER PHOENIX

Poppodium Phoenix biedt een podium aan talent uit de regio Breda en organiseert evenementen en concerten in alle muziek genres voor een breed publiek. Wij richten ons daarnaast specifiek op jongeren en we zijn een stichting met commerciële functies omdat de gemeentelijke subsidie is weggevallen. Het poppodium is de kern, waarbij maatschappelijk activiteiten boven commerciële activiteiten staan. Vandaag de dag is Poppodium Phoenix uitgegroeid tot een professioneel, maar laagdrempelige en betrokken organisatie.

Geschiedenis van Poppodium Phoenix

Popcorner Breda is in 2006 ontstaan als vervolg op het popmuziekproject van de toenmalige welzijnswerk-koepel Vertizontaal. Vanaf 1983 tot 2006 werden pop workshops voor jongeren aangeboden in jongerencentra en buurthuizen. Vanaf september 2006 was het project gevestigd in toren 3 van het NAC stadion in Breda. Begin 2007 werd de niet bepaald flitsende naam “Popmuziek-project Vertizontaal” omgezet in “Popcorner”. In en vanuit Popcorner waren toen al ongeveer 30 vrijwilligers, vijf stagiaires, drie muziekdocenten, een studiotechnicus, een beheerder en twee jongerenwerkers betrokken bij allerlei activiteiten.

Popcorner moest het NAC stadion verlaten voor eind 2017 omdat de subsidie werdt stopgezet. Echter de vriendengroep van vrijwilligers die ontstaan was, was inmiddels zo hecht en kon dit niet laten gebeuren war maakte dat zij besloten het project op eigen kracht door te zetten. Dit betekende het verdwijnen van de Popcorner, maar niet voorgoed. Uit de as van de Popcorner herrijst “Poppodium Phoenix”. Een nieuwe samenwerking tussen Nieuwe Veste en Poppodium Phoenix ontstond in het pand “The loads” aan de Industriekade.

In 2021 deels tijdens de coronacrisis wordt The Loads gesloopt en verhuist Poppodium Phoenix weer naar een nieuwe locatie in het Havengebied van Breda, namelijk de Stokvishallen. In 2022 herrijst de Phoenix weer opnieuw uit haar as in de Belcrum.

De missie en visie van Poppodium Phoenix

Onze missie is om jongeren kansen te bieden met muziek als middel. Phoenix richt zich met name op jongeren. Wij geloven dat muziek meer is dan geluid, muziek zorgt voor verbinding, muziek zet mensen in hun kracht en geeft mensen een stem. Wij geloven in de kracht van de community; samen bereik je meer dan alleen.