JONGERENUITWISSELING

Gezellig, enthousiast en onderzoekend bezig zijn met muziek als communicatiemiddel. Iets wat Phoenix (toenmalig Popcorner) al sinds 1992 doet in samenwerking met de Duitse jongeren van jongerenvereniging MJV (Mittelsächsischen Jugendverein Rüsseina e.V.). De uitwisselingsrelatie met de Saksische jongeren is elk jaar weer een schitterende beleving waar muziek, betrokkenheid en plezier centraal staan!

Alleen wat houdt dat nou precies in zo’n uitwisseling?
Een groep Bredase jongeren gaat onder begeleiding naar Saksen in Duitsland. Vanzelfsprekend komen ook elk jaar Saksische jongeren een weekje naar Breda. Tijdens de uitwisseling leer je elkaars woon- en leefwereld kennen door samen muziek te maken en samen te werken aan projecten (in het kader van Europese jeugd- en jongeren thema’s).

Elk jaar gaan we weer enthousiast met elkaar aan de slag om teksten te schrijven, uitgebreid te jammen en mooie optredens neer te zetten! Het is een prachtige beleving waarin je je nieuwsgierigheid de ruimte kunt geven om grenzeloos te genieten, plezier te maken en te leren in een week vol muziek! In Duitsland wordt de uitwisseling zelfs door voormalig bondskanselier Merkel genoemd als voorbeeld voor “der Anschluss” tussen Oost- en West-Duitsland na de val van de muur!

Ook dit jaar organiseren wij weer een jongerenuitwisseling. Klik HIER voor meer informatie over United Tunes!

© United Tunes 2022