JONGERENUITWISSELING – UNITED TUNES

Gezellig, enthousiast en onderzoekend bezig zijn met muziek als communicatiemiddel. Iets wat Phoenix (toenmalig Popcorner) al sinds 1992 doet in samenwerking met de Duitse jongeren van jongerenvereniging MJV (Mittelsächsischen Jugendverein Rüsseina e.V.). De uitwisselingsrelatie met de Saksische jongeren is elk jaar weer een schitterende beleving waar muziek, betrokkenheid en plezier centraal staan!

Alleen wat houdt dat nou precies in zo’n uitwisseling?
Een groep Bredase jongeren gaat onder begeleiding naar Saksen in Duitsland. Vanzelfsprekend komen ook elk jaar Saksische jongeren een weekje naar Breda. Tijdens de uitwisseling leer je elkaars woon- en leefwereld kennen door samen muziek te maken en samen te werken aan projecten (in het kader van Europese jeugd- en jongeren thema’s).

Elk jaar gaan we weer enthousiast met elkaar aan de slag om teksten te schrijven, uitgebreid te jammen en mooie optredens neer te zetten! Het is een prachtige beleving waarin je je nieuwsgierigheid de ruimte kunt geven om grenzeloos te genieten, plezier te maken en te leren in een week vol muziek! In Duitsland wordt de uitwisseling zelfs door voormalig bondskanselier Merkel genoemd als voorbeeld voor “der Anschluss” tussen Oost- en West-Duitsland na de val van de muur!

© United Tunes 2022

Ieder jaar organiseren wij weer een jongerenuitwisseling! De uitwisseling, die al sinds 1992 bestaat, staat in het teken van muziek, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid. Wil jij graag nieuwe vrienden leren kennen? Een paar weken op reis? Genieten van muziek met anderen? Schrijf jezelf in voor deze uitwisseling om nooit te vergeten! De data voor de komende editie zijn nog niet bekend, maar als je interesse hebt laat het ons dan alvast weten via het formulier hiernaast en dan nemen we contact met je op zodra meer bekend is!

Wat praktische informatie

  • Wij zorgen voor leuke workshops, uitstapjes en een comfortabel verblijf. Een groot deel van de activiteiten staat in het teken van muziek, maar ook als je (nog) geen instrument kunt bespelen ben je welkom! In Duitsland brengen wij de week door in een geheel verzorgd verblijf.
  • De uitwisseling is een goede combinatie van jezelf ontwikkelen en relaxen met anderen. Wij zorgen voor afwisseling in het programma en ook is er ruimte voor vrije tijd, zodat je zelf kunt kiezen wat je gaat doen. Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar jouw ideeën. Wat zou jij graag willen doen tijdens de uitwisseling? Laat het ons weten!
  • Tijdens de uitwisseling leer je beter samen te werken, je horizon te verbreden en kom je meer te weten over andere culturen. Ook zijn democratie, vrede en diversiteit belangrijke thema’s. Wij zullen samen in gesprek gaan over deze onderwerpen.
  • De kosten zijn slechts €100,- per deelnemer. Dit is inclusief de kosten voor de accommodatie, het verblijf, maaltijden, activiteiten en het vervoer naar Duitsland. Dat zijn dus maar 10 tientjes voor een onvergetelijke reis!

Een stukje geschiedenis

De uitwisseling is begonnen in 1992 als een initiatief na de val van de Berlijnse muur om de banden tussen Nederlandse en Oost-Duitse jongeren te versterken en samen de vrijheid en vrede te vieren. Bij Poppodium Phoenix, vroeger bekend als Popcorner, organiseren we nu al 30 jaar diverse uitwisselingen en daar hebben we veel toffe vriendschappen aan overgehouden zowel in Nederland als in Duitsland. Ook zijn er door deze uitwisselingen veel bandjes ontstaan en is er veel muziek gemaakt, maar bovenal de gezelligheid, de jamsessies en de waardevolle lessen zullen ons altijd bij blijven. Twijfel je nog of heb je nog vragen? Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op deze pagina. Ook zijn we bereikbaar via onze Instagrampagina en Facebookpagina. Heb je interesse om mee te gaan? Geef dan snel je interesse door via het formulier op deze pagina.

United Tunes wordt mede mogelijk gemaakt door…

United Tunes wordt mede mogelijk gemaakt door Erasmus+ en Surplus Jongerenwerk. Erasmus+ zet zichzelf in voor de persoonlijke ontwikkeling van Europese jongeren, waarbij het verrijken van levens en internationaal burgerschap centraal staan. Surplus Jongerenwerk zorgt voor professionele ondersteuning van de uitwisseling en helpt de organisatie bij het bereiken van jongeren.

Benieuwd hoe zo’n uitwisseling er aan toe gaat? Bekijk onderstaand filmpje van één van onze uitwisselingen!

INSCHRIJVING UNITED TUNES

Geslacht